Окупанти планують вивезти ще 20 дітей з Херсонщини на “відпочинок та оздоровлення” до Приморського краю

Дата: 16 Вересня 2023
A+ A- Підписатися

З території тимчасово захопленої Херсонської області окупаційна влада депортує іще щонайменше 20 українських дітей до Росії під виглядом “відпочинку та оздоровлення”.

Про це повідомили в окупаційній адміністрації Херсонської області.

“Вже підписано угоду між губернатором Херсонської області Володимиром Сальдо та керівництвом дитячого табору. У рамках домовленостей найближчим часом до табору на відпочинок та оздоровлення мають вирушити близько 20 дітей”, — повідомила так звана міністерка праці та соціального захисту Алла Бархатнова.

Окупанти заявили, що підписали угоду про те, щоб відправити дітей до дитячого табору “Океан” поблизу міста Владивосток у Приморському краї. 

За словами Бархатнової керівництво російського табору висловило готовність приймати більше дітей із Херсонської області на “відпочинок та оздоровлення”.

Примітно, що дітей відправляють на невизначений термін.

Нагадаємо, у серпні поточного року з окупованих територій України російські окупанти викрали ще щонайменше 450 дітей. 

Щонайменше дві сотні дітей викрали з Довжанська, їх відправили до російського міста Анапа, ще дві сотні – до Краснодарського краю. З цих дітей 150 мешкали у Каховському та Генічеському районах Херсонщини, а 50 дітей – на окупованих територіях Запоріжжя. 

Раніше ZMINA повідомляла, що підозрювана Міжнародним кримінальним судом у депортаціях дітей з України російська уповноважена з прав дитини Марія Львова-Бєлова розповіла, що росіяни вивезли до своєї країни щонайменше 700 тисяч дітей. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter