Окупанти обстріляли теплоелектростанцію ДТЕК: поранені троє енергетиків

Дата: 20 Червня 2024
A+ A- Підписатися

У ніч проти 20 червня росіяни атакували теплоелектростанцію ДТЕК, у результаті чого троє енергетиків дістали поранення. Також серйозно пошкоджене обладнання станції.

Про це компанія повідомила у телеграмі.

Ілюстративне зображення. Фото: ДТЕК

“Ще одна важка ніч для української енергетики. Росіяни обстріляли одну з теплоелектростанцій ДТЕК. Трьох наших колег поранено. Медики надають всю можливу допомогу”, – зазначають у ДТЕК.

Також у результаті атаки серйозно пошкоджене обладнання станції. Наразі енергетики працюють над ліквідацією наслідків обстрілу.

Це вже сьома масована атака на теплоелектростанції компанії за останні три місяці.

“З початку повномасштабного вторгнення теплоелектростанції ДТЕК Енерго були обстріляні понад 180 разів. За цей період від обстрілів на станціях 53 працівників було поранено, троє енергетиків загинуло”, – зазначили у компанії.

Нагадаємо, що наразі в усіх регіонах України діють ліміти споживання електроенергії. Для дотримання цих лімітів обленерго використовують графіки погодинних відключень як для промислових, так і для побутових споживачів через дефіцит в енергосистемі.

Основною причиною обмежень є шість ракетних ударів, яких військові РФ завдали по українських електростанціях, чим значно пошкодили їх і зменшили виробництво електроенергії.

За словами президента Володимира Зеленського, окупанти знищили 80% теплової та третину гідрогенерації електрики України.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter