Окупанти обстріляли дитсадок у Херсоні: поранення дістав 75-річний слюсар

Дата: 09 Серпня 2023
A+ A- Підписатися

9 серпня, у середу, росіяни з артилерії вдарили по Херсону, поціливши в дитячий садок. Унаслідок обстрілу один цивільний дістав поранення.

Про це повідомляє Херсонська ОВА.

Фото: Поліція Херсонської області

“Російська артилерія вкрила вогнем дитсадок у Херсоні. Внаслідок обстрілу легкі поранення отримав 75-річний слюсар. Нині йому надають необхідну медичну допомогу”, – йдеться в повідомленні.

В Офісі генерального прокурора уточнили, що мінометний обстріл стався близько 11:40. 

Окупанти поцілили по території дитячого садочка в одному з мікрорайонів обласного центру, пошкодивши будівлю дошкільного навчального закладу.

У поліції Херсонської області також розповіли, що окупанти з лівого берега Дніпра обстріляли Херсонський та Бериславський райони. Били по обʼєктах цивільної інфраструктури з РЗСВ, артилерії, мінометів, авіації та БпЛА.

Через обстріли пошкоджені приватні будинки, крамниця, сільгоспспоруди, гаражі, автомобілі та асфальтове покриття.

Фото: Поліція Херсонської області

Також окупанти вдарили з реактивних систем залпового вогню та артилерії по селу Микільське. Внаслідок влучання снаряда в будинок отримала поранення 56-річна місцева жителька. На місці події працювали слідчі та медики. Жінку доставили до лікарні з мінно-вибуховою травмою та осколковим пораненням грудної клітки.

На місцях ворожих атак працювали слідчо-оперативні групи поліції: проводили огляд місць подій, робили фото- та відеофіксацію, збирали речові докази воєнних злочинів РФ.

Фото: Поліція Херсонської області

За минулу добу правоохоронці відреагували на 312 заяв і повідомлень про кримінальні правопорушення й інші події. За фактами російської агресії проти цивільного населення правоохоронці відкрили 20 кримінальних проваджень за ст. 438 “Порушення законів та звичаїв війни”.

Нагадаємо, що російські окупанти продовжують здійснювати заходи, спрямовані на виявлення проукраїнськи налаштованих громадян, які співпрацюють із Силами оборони України на Херсонщині. Для цього вони вчиняють провокації.

Зокрема, у місті Каховка та інших населених пунктах Херсонської області противник поширює фейки про відведення окупаційних військ та проводить демонстраційні дії так званого масового переміщення військової техніки.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter