Окупанти масово переселяють на Луганщину нацменшини з віддалених регіонів РФ – Маляр

Дата: 26 Квітня 2023
A+ A- Підписатися

Російські окупанти ведуть активну політику знищення української національної ідентичності шляхом заселення тимчасово окупованих територій жителями віддалених регіонів РФ.

Про це повідомила заступниця міністра оборони Ганна Маляр.

Ілюстративне зображення. Фото: 24 Канал

“Країна-агресор намагається вплинути на зміну етнічного складу населення тимчасово окупованої території України. Найбільш активно заходи проводяться в Луганській області. З цією метою урядом РФ ініційовано масштабне переселення з віддалених регіонів Росії значної кількості осіб різних національностей, переважно малозабезпечених верств населення”, – розповіла вона.

За словами Маляр, місцеві російські окупаційні адміністрації всіляко сприяють розселенню переселенців з Росії на тимчасово окупованих територіях України. Так, вони забезпечують негайне розміщення сімей прибулих, працевлаштовують їх, надають доступні (пільгові) кредити на придбання житла, розвиток бізнесу тощо.

Заступниця міністра оборони пояснила, що в такий спосіб Росія прагне знищити українську державність та національну самоідентичність суспільства на тимчасово окупованих українських територіях.

Влітку минулого року аналітики американського Інституту дослідження війни заявили, що президент Росії Володимир Путін намагається відправляти на війну проти України етнічні меншини, щоб уникнути проведення загальної мобілізації етнічних росіян. 

Тоді в Росії вже заснували рух “Нова Тува” – антивоєнну організацію, що складається з активістів тувинської національної громади. Один з російських телеграм-каналів звинуватив рух у розпалюванні міжнаціональної ворожнечі та антивоєнній пропаганді.

Після цього, у вересні, президент України Володимир Зеленський звернувся до народів Кавказу, Сибіру та інших корінних народів Російської Федерації й підкреслив, що війна потрібна лише Путіну і через його забаганки не повинні помирати тисячі громадян РФ.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter