Окупантам довелося везти до Енергодара “журналістку” з Луганська, бо місцеві медійники відмовилися працювати

Дата: 11 Липня 2022
A+ A- Підписатися

Пропагандистка з тимчасово окупованого Луганська Валерія Пахомова (Царьова) працює на окупаційну владу Енергодара Запорізької області, бо місцеві журналісти відмовилися співпрацювати з росіянами.

Про це повідомила представниця ІМІ в Запорізькій області.

Валерія Пахомова. Фото з соцмереж

Два роки тому, 2020-го, Пахомову внесли до бази “Миротворець” за антиукраїнську діяльність. Зараз пропагандистка розповідає, зокрема, про незаконно затриманих окупантами жителів міста, які нібито вели підривну діяльність проти окупаційної влади.

Так, вона “викриває” затриманого співробітника Запорізької АЕС, який нібито співпрацював зі співробітником СБУ і передавав гранатомети “до мирного Мелітополя”. На відео чоловік завченими фразами повідомляє про те, що він начебто зробив, а також про те, що жалкує про це, просить усіх “не співпрацювати з бандитами, спецслужбами України”, здавати зброю, щоб не зашкодити нікому, зокрема російським військовим, обіцяючи, що за це нікому нічого не буде.

Сама Пахомова кілька разів з’являється в кадрі.

За даними ІМІ, Валерія Пахомова (Царьова) проживає в Луганську, їй 26 років. 

Має сторінку в забороненій в Україні мережі “Вконтактє” й приватний обліковий запис в Instagram, позиціює себе як “борець інформаційного фронту”.

На сайті “Миротворець” Пахомову характеризують як “пособницю терористів та російських окупантів” і “антиукраїнську пропагандистку”.

Нагадаємо, що ще на початку квітня в Енергодарі російські окупанти запустили радіостанцію, на хвилях транслюють російську пропаганду. Мета росіян – знищити український інформаційний простір на захоплених територіях. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter