Окупаційна влада масово завозить до навчальних закладів Херсонщини російську літературу

Дата: 31 Липня 2024
A+ A- Підписатися

Минулого тижня до окупованого Скадовська росіяни з Краснодарського краю РФ доставили близько 10 тисяч російських книжок, які планують розповсюджувати в школах та дитячих садочках.

Про це ZMINA дізналася з допису окупаційного голови Скадовська Олександра Дудки.

Джерело: скрін відео

Згідно з його повідомленням, російську літературу до міста привіз керівник народно-патріотичного громадського руху “За Краснодар” Олексій Тодоренко, який днями відвідав Скадовськ у межах акції “Російська література – ​​дар Херсону”.

Дудка написав, що для окупаційної влади “зараз дуже важливо оновити бібліотечні фонди освітніх організацій в окрузі”.

Як зазначають самі члени цього руху, за допомогою літератури, яку вони везуть до окупованих регіонів, вони планують формувати “світогляд та моральні орієнтири молодого покоління”.

Перед цим депутати Рязанської обласної думи зібрали понад тисячу книжок для шкіл окупованої Херсонщини. Заступник голови Рязанської облдуми Микола Макаріков тоді жалівся, що майже у всіх українських школах окупованого ними регіону відчувається дефіцит книжок російською мовою:

“У шкільних та муніципальних бібліотеках книжок російською мовою вкрай мало”.

Знищивши українські книжки та замінивши їх своєю літературою, окупаційна влада намагається залучити молодь на ТОТ до своєї культури, асимілювати їх у свій простір. Вони проводять акції, які спрямовані на популяризацію традицій народів Росії. Щоб стати учасником цієї акції, треба лише записати відео з прочитанням казки в одній із трьох номінацій: казки народів Росії, казки російських письменників або моя авторська казка.

Також в окупованому Генічеську в міській бібліотеці провели виставку, присвячену дню Військово-Морського флоту (ВМФ) Росії.

Джерело: окупаційний телеграм-канал

“Жителі та гості нашого міста можуть ознайомитися з тематичною літературою, дізнатися багато нового та цікавого про Російський флот, познайомитися з історією ВМФ”, – йдеться в повідомлені, а на фото зображені підлітки, які нібито читають книжки про флот.

Перевиховання українських підлітків та молоді, за словами юристки Регіонального центру прав людини Катерини Рашевської, дуже добре вписано в політику Російської Федерації, і його здійснюють органи різних рівнів – федеральні, регіональні, окупаційні й навіть українські колаборанти:

“Це є комплекс заходів, спрямований на мілітаризацію та політичну індоктринацію українських дітей як через формальну, так і неформальну освіту. Як на окупованій території, так і на території Російської Федерації, Республіки Білорусь”.

Раніше в РФ оголосили конкурс “Росія – Китай. На крилах казки”, який спрямований на залучення дітей від 6 до 14 років до літературно-мистецької фольклорної спадщини двох тоталітарних держав та до формування в молоді почуття належності до “рідної культури” й долучитися до якого мають і підлітки з окупованих українських регіонів.

Також, щоб інтегрувати молодь окупованих регіонів України в загальноросійський простір, окупаційна влада залучала їх до участі в акції на підтримку мешканців Бєлгорода та навколишніх населених пунктів.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter