Окупаційна влада Криму планує виставити землі “іноземців” на примусові торги

Дата: 04 Грудня 2021
A+ A- Підписатися

У Криму окупанти мають намір виставити на примусовий продаж земельні понад 6 тисяч ділянок, які належать “іноземцям”.

Про це повідомляє “Крим.Реалії” з посиланням на Інну Смаль, так звану “голову Держкомреєстру”.

Джерело: “Крим.Реалії”

Якщо навесні 2020 року у власності іноземців було приблизно 11,5 тисячі ділянок у прикордонних територіях Криму, то до липня 2021 року їх налічувалося близько 7,3 тисячі“, – повідомила Смаль на засіданні окупаційного уряду.

Вона уточнила, що зараз таких ділянок приблизно 6,6 тисячі.

Окупаційна влада півострова вважає “іноземцями” всіх, хто не живе на території сусідньої Росії та анексованих нею Криму і Севастополя. Заборона володіти землею стосується представників 55 держав, більшість власників – громадяни України.

Нагадаємо, у кінці квітня поточного року окупаційна влада Криму повідомила, що кількість земельних ділянок у володінні “іноземних” власників, якими там вважають також українських громадян і компанії, скоротилась з початку року на 2 тисячі. 

Як відомо, 24 березня Володимир Путін підписав указ, яким розширив перелік територій, земельні ділянки на яких не можуть перебувати у власності “іноземців” та “зарубіжних юридичних осіб”. До переліку територій, на які накладаються обмеження, потрапили 19 із 25 муніципальних утворень Криму. Заборона на володіння землею не поширюється на Сімферополь, Джанкой, Красноперекопськ, Білогірський, Красногвардійський і Первомайський райони.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter