Охоронці супермаркету обшукали 15-річних дівчат. Поліція розслідує незаконне позбавлення волі

Дата: 15 Листопада 2017
A+ A- Підписатися

11 листопада, у столичному супермаркеті “Ашан” на вулиці Берковецькій у Києві троє охоронців зупинили двох 15-річних дівчат після оплати на касі. Вони звинуватили дівчат у крадіжці пилочки для нігтів і відправили їх у закрите приміщення для огляду речей.

Про це на своїй сторінці у Facebook написав юрист Масі Найєм.

Дочка його клієнта сказала охоронцям, що вони – школярки. Проте ті лише продовжували їй погрожувати.

Під час огляду дівчата дістали весь вміст сумочок і кишень, пилочки серед їхніх речей не було. Після цього один із охоронців самовільно заліз руками в сумку школярки, а інший – в кишеню її подруги.

За словами юриста, від пережитого стресу в однієї з дівчат почалася сильна носова кровотеча. Батьки дівчинки відразу ж після її дзвінка поїхали у супермаркет, по дорозі викликавши поліцію. Поліція змогла встановити особу лише одного з охоронців. Ним виявився Віталій Корж.

Як пише Найєм, під час роз’яснення подій Корж продовжував, не зважаючи на присутність поліції і батьків, кричати на дітей.

“Охоронець розповідав, що є відеозапис їхніх дій, але сам запис не надали. Крім того, відеозапис, за яким дітей запідозрили у крадіжці, теж не надали, а Корж заявив, що взагалі його не бачив. Тобто, не знаючи всіх обставин, вони повели дітей в кімнату, де, по суті, обшукували їх всупереч нормам закону”, – повідомив Найєм.

У супермаркеті “Ашан” заявили, що проводять внутрішнє розслідування. На запит Олени Марчук, матері однієї зі школярок, адміністрація супермаркету запропонувала ознайомитись з відеозаписами “інциденту, що пояснює причину перевірки, яка відбулася”, зауваживши, що перегляд відеозапису можливий лише за запитом та наявності поліції.

15 листопада у Головному управлінні Нацполіції в Києві повідомили, що за заявами батьків школярок правоохоронці розпочали кримінальне провадження.

“Слідчим відділом розпочато кримінальне провадження із попередньою кваліфікацією “незаконне позбавлення волі або викрадення людини”. Правоохоронці також вилучили записи із камер відеонагляду в магазині та у службовому приміщенні”, – повідомив начальник Святошинського управління поліції Володимир Ткаченко.

Охоронці стверджують, що відпустили дівчат, коли факт крадіжки не підтвердився. Крім того, чоловіки наголошують: вони не знали, що відвідувачки неповнолітні, йдеться у повідомленні поліції.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter