Офіс генпрокурора почав розслідувати страту росіянами трьох полонених українських бійців у Запорізькій області

Дата: 20 Лютого 2024
A+ A- Підписатися

Слідчі почали з’ясовувати обставини розстрілу військовослужбовцями армії РФ трьох українських захисників, узятих у полон поблизу населеного пункту Роботине Запорізької області.

Про це розповіли в Офісі генерального прокурора. 

Скриншот відео

Ролик, на якому з дрона зафільмували страту, почали поширювати в телеграм-каналі “Deep State UA”.

На відео, що триває майже півтори хвилини, видно, як двоє українських бійців виходять з окопу, здаючись у полон. У цей момент російські солдати відкривають вогонь, унаслідок чого обидва полонених падають на землю. У кінці ролика по них ще раз стріляють. 

Також трохи далі від двох страчених військовополонених у ролику видно ще одного, в якого також стріляли російські солдати. 

Досудове розслідування за фактом порушення законів та звичаїв війни, поєднаного з умисним убивством, проводитимуть слідчі СБУ в Запорізькій області. Вбивство військовополонених є грубим порушенням Женевських конвенцій та кваліфікується як тяжкий міжнародний злочин. 

У районі Роботиного, поблизу якого стратили українських військових, наприкінці минулого року росіяни також узяли в полон трьох українських військовослужбовців та за годину розстріляли. 

Поблизу Роботиного також фіксували, коли росіяни використовували полонених як прикриття від обстрілів. 

Нагадаємо, що українським правоохоронцям відомо про щонайменше 73 умисних убивства російськими військовими військовополонених. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter