Одеський активіст і волонтер Дем’ян Ганул заявив, що одного з організаторів нападу на нього затримали

Дата: 05 Травня 2023
A+ A- Підписатися

Одеський активіст і волонтер Дем’ян Ганул заявив, що одного з організаторів нападу на нього затримали напередодні в Києві. 

Про це він написав на своїй сторінці у фейсбуку.

Одеський активіст і волонтер Дем’ян Ганул. Колаж: ZMINA

За його словами, затримали знайомого, який йому телефонував і запрошував на зустріч з нападниками. Двох інших чоловіків також встановили. Ганул назвав їх бійцями 28 окремої механізованої бригади – це Іраклій Руруа та Олексій Ніколаєв.

Активіст також написав, чому, на його погляд, нападників не затримали у день нападу.

“Злочин відбувся на території Приморського ВП, і чомусь слідчі внесли відомості за легкими тілесними, ще до прибуття карети швидкої. Цим самим поліція дала змогу бандитам втекти за межі міста, виграли для них час. Згідно з законом злочин кваліфікується як “хуліганка” групою осіб, а тоді за законом запроваджується план перехоплення і на першому блокпості підозрюваних затримують. Так було б в правовій державі”, – написав він.

Щодо самопочуття, активіст каже, що в нього струс мозку “з усіма витікаючими наслідками”, синці та гематоми.

Нагадаємо, що невідомі побили активіста та волонтера Ганула напередодні в Одесі.

Одеська поліція відкрила кримінальне провадження за статтею 125 Кримінального кодексу України – нанесення умисних легких тілесних ушкоджень. Даний злочин карається штрафом до п’ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або громадськими роботами на строк до двохсот годин, або виправними роботами на строк до одного року.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter