Одеська поліція перевірить, чи справді у місцевому притулку б’ють дітей

Дата: 07 Серпня 2018
A+ A- Підписатися

Відділ ювенальної превенції поліції в Одеській області проведе перевірку у дитячому притулку “Світанок” через повідомлення про застосування фізичної сили до вихованців.

Про це повідомляє прес-служба Одеської обласної держадміністрації.

Результати перевірки мають оприлюднити за тиждень. До комісії залучать професійних психологів, які спілкуватимуться із вихованцями, співробітниками закладу та волонтерами.

“Наразі є заява, призначено слідчого та формуються групи ювенальної превенції з психологів, які за протоколами проведуть допит дітей, вихователів та волонтерів. Якщо факт підтвердиться, безумовно, будуть прийняті дисциплінарні та кримінальні заходи”, – заявив заступник голови ОДА Сергій Колебошин.

Днями у Facebook з’явилися публікації про застосування фізичної сили вихователями до дітей у притулку “Світанок”. Після цього чиновники ОДА виїжджали у цей притулок і зафіксували проблеми, які там є.

“Світанок” є складовою програми деінституалізації в Одеській області, спрямованої на підтримку та розвиток сімейних форм виховання, реформування притулків у центри соціально-психологічної реабілітації.

Нагадаємо, 27 липня в Одесі дівчата-підлітки побили ровесницю та записали напад на відео.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter