Одеська поліція розслідує наругу представників “Традиції і порядку” над прапором Євросоюзу

Дата: 10 Листопада 2020
A+ A- Підписатися

В Одесі правоохоронці розпочали кримінальне провадження за фактом наруги над прапором Євросоюзу: молодики із символікою праворадикального угруповання “Традиція і порядок” зняли стяги з флагштоків поруч з Одеською міською радою та Потьомкінськими сходами, розмалювали та станцювали на них. 

Про це повідомили в пресслужбі ГУ НП в Одеській області.

Як зазначає місцеве Суспільне, інцидент біля одеської мерії стався вранці 9 листопада. За два дні до цього невідомі спробували зняти прапор ЄС біля будівлі Одеської обласної державної адміністрації, однак їх зупинили нацгвардійці. 

Про те, що “учасники одеського осередку “Традиції і порядку” прибрали з держустанов Одеси прапори Євросоюзу”, сьогодні відзвітували в телеграм-каналі угруповання.

Зокрема, у дописі процитували відеозвернення керівника осередку Іллі Попкова. Так, він зазначив, що “не розуміє, навіщо поряд з державним прапором розміщувати символіку наднаціонального утворення, до якого наша держава не має стосунку”, та порівняв вивішування прапора ЄС із вивішуванням прапора Росії. 

Хлопець також додав, що “подано заяву до поліції з приводу незаконного розташування прапора Євросоюзу” біля облдержадміністрації.  

За фактом інциденту поліцейські відкрили провадження за ч. 2 ст. 338 (“Публічна наруга над офіційно встановленим або піднятим прапором чи гербом іноземної держави”) Кримінального кодексу України і Карається штрафом до п'ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, або арештом на строк до шести місяців, або позбавленням волі на строк до двох років.

Наразі правоохоронці встановлюють осіб, причетних до правопорушення.

Нагадаємо, що поліція Миколаєва намагається встановити невідомих осіб, які розклеїли агітаційні листівки від праворадикального угруповання “Традиція і порядок” на фасаді офісу громадської організації “Ліга”. 

Читайте також: “Традиція і підлітки: як після зриву прайду в Одесі продовжують протидіяти ЛГБТ”

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter