Одеса: підозрюваний у нападі на активіста Савченка оскаржує арешт

Дата: 27 Липня 2020
A+ A- Підписатися

Апеляційний суд Одеської області почав 27 липня розгляд апеляційної скарги підозрюваного у нападі на керівника громадської організації “Спільна мета”  Володимира Савченка.

Про це виданню ZMINA повідомила представниця потерпілого адвокатка Діана Яковлева.

За її словами, суд оголосив перерву у засіданні для отримання додаткових документів і призначив наступне засідання на 30 липня.

Володимир Савченко (праворуч), фото з його фейсбук-сторінки

Окрім того, за словами Діани Яковлевої, провадження про напад на Савченка перекваліфікували.

Спочатку, як нам відомо, до Єдиного реєстру досудових розслідувань були внесені відомості за кваліфікацією “завдання фізичній особі легких тілесних ушкоджень”, однак у подальшому з урахуванням доказів та обставин справи кваліфікація була змінена. Власне, маємо на теперішній час частину 2 статті 350 Кримінального кодексу (погроза або насильство щодо службової особи чи громадянина, який виконує громадський обов’язок – Ред.)”, – зазначила вона.

За словами адвокатки, ця стаття пов’язує інцидент із громадською діяльністю постраждалого і розглядає його ушкодження як середньо тяжкі.

Поліція Одеси заявила 15 липня про затримання 29- річного чоловіка, якому оголосили про підозру у нападі на Савченка та обрали запобіжний захід у вигляді тримання під вартою на 60 діб.

Як раніше повідомляло видання ZMINA,  9 липня в Одесі стався напад на голову громадської організації “Спільна мета” Володимира Савченка, який виступає проти незаконної забудови. Інцидент трапився неподалік від офісу цієї організації, куди постраждалий заїхав після мітингу і звідки прямував на ефір місцевого телеканалу. Володимир Савченко вказує на замовний характер нападу і пов’язує його зі своєю громадською діяльністю, говорячи також про те, що його побиттю передували погрози іншим членам організації. 

Сьогодні невідомі вчинили напад на Володимир СавченкоПідступно зі спини без попередження вчинили декілька ударів у…

Опубліковано Спільна МЕТА Четвер, 9 липня 2020 р.

За перші три місяці поточного року аналітики правозахисного центру ZMINA зафіксували 23 випадки переслідувань громадських активістів в Україні. Йдеться про фізичні напади, псування майна, дискредитаційні кампанії та погрози.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter