В Одесі напали на громадського активіста Володимира Савченка

Дата: 10 Липня 2020
A+ A- Підписатися

В Одесі невідомі побили голову громадської організації “Спільна мета” Володимира Савченка, який виступає проти незаконної забудови.

Про це повідомив сам потерпілий у фейсбуці, долучивши скан медичної довідки. Інцидент трапився 9 липня близько 16:00: на активіста напали ззаду і почали бити.

Сьогодні, об 16:20 на площі 10 квітня, на мене був скоєний напад. Невідомі підбігли зі спини та нанесли понад 10 ударів….

Опубліковано Володимиром Савченком Четвер, 9 липня 2020 р.

Як зазначив Савченко, нападу передували погрози кільком членам їхньої організації.

Однозначно напад пов’язаний з діяльністю правозахисної організації “Спільна мета”, в якій я є керівником. Наша команда веде активну правову роботу з протидії незаконній забудові узбережжя міста Одеси, а також займається відновленням безперешкодного доступу до моря, перешкоджаючи діяльності шлагбаумів, встановлених на узбережжі протиправними рішеннями виконкому Одеської міської ради, та багатьма іншими резонансними справами“, – написав активіст.

У поліції Одещини повідомили про відкриття провадження за фактом нападу, кваліфікація – “легке тілесне ушкодження”.

За перші три місяці поточного року аналітики правозахисного центру ZMINA зафіксували 23 випадки переслідувань громадських активістів в Україні. Йдеться про фізичні напади, псування майна, дискредитаційні кампанії та погрози.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter