Одеса: активісту Дем’янові Ганулу знову спалили машину і погрожують його родині

Дата: 23 Листопада 2020
A+ A- Підписатися

Одеський громадський активіст Дем’ян Ганул повідомив, що йому спочатку розбили, а тоді підпалили автівку, після чого він та його родичі почали отримувати погрози й були змушені поїхати з міста.

Про це активіст написав на своїй фейсбук-сторінці.

Фото з фейсбук-сторінки Дем’яна Ганула

За словами Ганула, інциденти з машиною трапились у суботу, 21 листопада. Спочатку вдень невідомі в масках напали й розтрощили вітрове та бокове скло автівки, коли в салоні перебував його товариш Ігор Бєю. Через кілька годин, увечері, цю ж автівку спалили, коли власник пригнав її на СТО.

“Два хлопці прийшли, облили й підпалили, уявляєте? Спочатку вдень у ньому перебував мій товариш, його б’ють [автомобіль]. А тоді приходять на СТО, дивляться, куди ми їдемо, і просто спалили автомобіль. Це вже другий автомобіль, на секундочку, який мені у 2020 році спалюють”, – розповів активіст в онлайн-трансляції, яку він провів з місця події. 

За фактами обох інцидентів поліція Одещини почала провадження – за статтями “Хуліганство” та “Навмисне знищення чи пошкодження майна” відповідно.

Наступного дня Дем’ян Ганул повідомив, що змушений виїхати з Одеси через погрози йому та його родині. Ці події потерпілий пов’язує з конфліктом навколо забудови на вулиці Академічній в Одесі, напередодні, 20 листопада. Там відбулися сутички між противниками забудови й невідомими, а також знесено паркан навколо будмайданчика, що, як повідомило видання “Думская”, був встановлений незаконно. 

Раніше, 3 квітня цього року,  Дем’ян Ганул повідомив про підпал автомобіля його сестри, яким він користувався. 

Через кілька місяців, 28 липня, на трасі в Одеській області іншу автівку, у якій їхав громадський активіст Дем’ян Ганул, обстріляли з травматичної зброї. Поліція тоді затримала підозрюваного, його взяли під арешт.  

Дем’ян Ганул – громадський активіст з  Одеси. Раніше був у складі організацій правого крила “Вуличний фронт” (минулого року вони повідомили про тимчасове зупинення діяльності) та одеського осередку “Правого сектору”. 

Під час місцевих виборів балотувався до міської ради Одеси від “Національного корпусу”. 

 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter