Одеському активістові Дем’яну Ганулу вночі спалили машину

Дата: 03 Квітня 2020
A+ A- Підписатися

Громадський активіст із Одеси Дем’ян Ганул заявив уранці 3 квітня про підпал автівки, яка належить його родичці, але якою він зазвичай пересувався містом. Каже, машина була припаркована на вулиці неподалік будинку, де він живе.

Фото з фейсбук-сторінки Дем’яна Ганула

Інцидент Ганул пов’язує зі своєю громадською діяльністю та критикою міської влади, хоча зазначає, що погроз чи якихось попереджень напередодні не отримував.

За його даними, безпосередньо в підпалі брали участь дві особи, але причетних може бути більше.

“Тут дуже все сплановано і розумно зроблено було: на камерах поблизу зрізані дроти. Це показник того, що люди готувалися кілька тижнів, дивилися, моніторили, де і коли я ставлю авто, що я не просто приїжджаю типу там до коханки, а тут живу і так далі. Тому це спланована акція. І це зробив той, хто відчуває, що не понесе покарання”, ­– зазначив він у коментарі виданню ZMINA.

З добрим ранком?Сьогодні вночі мені спалили автомобіль.Пов’язую це з моєю громадською діяльністю.Зараз перевіряю…

Опубліковано Дем'яном Ганулом Четвер, 2 квітня 2020 р.

Поліція Одеси повідомила про відкриття провадження за статтею “Умисне знищення або пошкодження майна”. За даними правоохоронців, інцидент стався близько третьої години ночі на вулиці Успенській. Наразі ведеться слідство, встановлюються особи причетних до підпалу.

Дем’ян Ганул – громадський активіст з  Одеси. Раніше був у складі організацій правого крила “Вуличний фронт” (минулого року вони повідомили про призупинення діяльності) та одеського осередку “Правого сектору”.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter