Суд заарештував чоловіка, якого підозрюють в обстрілі машини активістів на Одещині – ЗМІ

Дата: 30 Липня 2020
A+ A- Підписатися

Комінтернівський районний суд Одещини узяв під арешт на 60 діб Віктора Салія, якого підозрюють в обстрілі автівки з активістом Дем’яном Ганулом.

Про це повідомляє Суспільне.

Віктор Салій. Фото з фейсбук-сторінки Дем’яна Ганула

Засідання відбулося 30 липня. Адвокат підозрюваного Володимир Поярков звернувся до суді Павла Доброва, аби визначити суму застави для Салія, але суд відхилив це клопотання. Відтак  підозрюваний перебуватиме в Одеському СІЗО.

28 липня   з травматичної зброї обстріляли автівку, у якій, зокрема, перебував активіст Дем’ян Ганул. Як розповів постраждалий у коментарі виданню ZMINA, він разом з 4 іншими активістами їздив у місто Южне на Одещині, щоб висвітлювати демонтаж пункту прокату плавзасобів, у якого не було дозволу на таку діяльність. Ганул розповідає, що про їхню присутність попросила місцева влада після того, як у в іншому курортному місті, Затоці, загинув відпочивальник через зіткнення з водяним скутером. Демонтажу, однак, не відбулося, і тоді активісти вирішили їхати назад.

За словами Дем’яна Ганула, він якраз прямував з міста Южне назад до Одеси, коли його наздогнали дві автівки, намагаючись зіштовхнути з дороги. Після цього у бік машини, в якій їхав активіст, кілька разів вистрелили.

Поліція Одещини відкрила провадження за статтею «хуліганство» і оголосила операцію «Перехоплення». Станом на 18:00 у відомстві повідомили про встановлення всіх учасників події. За даними поліції, усі вони – жителі міста Южне віком від 25-ти до 31-го років. В одній з машин, якими пересувалися молодики, виявили травматичний пістолет.

Дем’ян Ганул – громадський активіст з  Одеси. Раніше був у складі організацій правого крила “Вуличний фронт” (минулого року вони повідомили про призупинення діяльності) та одеського осередку “Правого сектору”.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter