Одеського блогера підозрюють у пособництві Росії

Дата: 20 Лютого 2023
A+ A- Підписатися

Жителю Одеси заочно повідомили про підозру через пособництво державі-агресору за частиною 1 статті 111-2 Кримінального кодексу України.

Про це повідомила пресслужба Офісу генерального прокурора.

Фото з відкритих джерел

За даними слідства, у червні 2021 року підозрюваний, перебуваючи на тимчасово окупованій території Донецької області, створив телеграм-канал, де транслював російську пропаганду та вів активну антиукраїнську діяльність.

Після початку повномасштабного наступу Росії долучився до діяльності руху “ОПСБ” (угруповання “російських патріотів”, яке опікується допомогою армії РФ. – Ред.). Зокрема, разом з іншими засновниками російських радикальних націонал-патріотичних каналів збирав допомогу для російських збройних формувань.

Він організовував збір коштів на банківські або криптовалютні рахунки, а також збирав, готував та передавав представникам збройних формувань держави-агресора, що безпосередньо брали участь у бойових діях проти України, автомобілі, квадрокоптери, генератори, буржуйки тощо. Відеозвіти про це публікував у своєму телеграм-каналі.

Чоловіка раніше вже обвинувачували в участі в терористичній організації, скоєнні терористичного акту та причетності до незаконного обігу зброї.

Раніше ZMINA повідомляла про те, що прокурори повідомили про підозру 42-річному мешканцю міста Красноград, що на Харківщині, за фактом зазіхання на територіальну цілісність і недоторканність України. Йому загрожує позбавлення волі на строк від п’яти до десяти років з конфіскацією майна або без такої.

За даними слідства, у жовтні 2022 року чоловік погодився за гроші виконати замовлення російського представника щодо створення пропагандистського вебсайту. На ньому він поширював матеріали на підтримку проведення так званої “спеціальної військової операції” та антиукраїнський контент.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter