Харківська прокуратура викрила блогера, який підтримував “спецоперацію” та розпалював національну ворожнечу

Дата: 11 Листопада 2022
A+ A- Підписатися

Прокурори повідомили про підозру 42-річному мешканцю міста Красноград, що на Харківщині, за фактом посягання на територіальну цілісність і недоторканність України. Йому загрожує позбавленням волі на строк від п’яти до десяти років з конфіскацією майна або без такої.

Про це повідомили в Харківській обласній прокуратурі.

За даними слідства, у жовтні чоловік погодився за грошову винагороду виконати замовлення російського представника щодо створення пропагандистського вебсайту.

Інтернет-агітатор поширював на вказаному сайті матеріали на підтримку проведення так званої “спеціальної військової операції” та антиукраїнський контент, направлений на розпалювання національної ворожнечі.

Досудове розслідування проводить Управління СБУ в Харківській області.

Раніше ZMINA писала, що в жовтні трьом мешканцям Полтавської області, які в соцмережах виправдовували збройну агресію РФ проти України, оголосили про підозри. Їм може загрожувати до восьми років позбавлення волі.

Нагадаємо, що у Черкасах до 10 років ув’язнення засудили місцеву жительку Тетяну Дробот, обвинувачену в державній зраді та розповсюдженні матеріалів із закликами до зміни меж території або державного кордону України, поєднаному з розпалюванням національної чи релігійної ворожнечі.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter