Лідер “Едельвейсу”, який зірвав тренінг з питань ЛГБТ, йде до облради від “ЄС”

Дата: 01 Жовтня 2020
A+ A- Підписатися

Очільник націоналістичної організації “Едельвейс”, яка в лютому зірвала тренінг для журналістів з питань ЛГБТ, Роман Костишин балотується до Вінницької обласної ради від “Європейської солідарності”. 

Про це він повідомив на своїй сторінці у фейсбуку. 

“Лівий берег Вінниці! Я восьмий у списку, 10-й округ! Йдучи в обласну раду, я планую лобіювати інтереси молоді, спорту, патріотичного виховання, допомоги ветеранам Україно-московської війни та верствам населення, які потребують допомоги”, – написав Костишин. 

Ще в липні йому вручили підозру за ч. 2 ст. 296 ККУ (хуліганські дії, вчинені групою осіб) за фактом зриву закритого тренінгу з питань ЛГБТ для журналістів, що відбувався в залі вінницького готелю “Поділля” 1 лютого.

Костишин, який брав участь у зриві, опублікував відео нападу та назвав акцію попереджувальною. Пізніше він заявив про наміри організації зривати будь-які заходи, пов’язані з темою ЛГБТ у Вінниці.  

Раніше ZMINA докладно писала про організацію “Едельвейс” і Назву взяли за прикладом одного з військових формувань Третього рейху. Власне, йдеться про Gebirgs-Division – першу фольксгренадерську гірську дивізію вермахту, яка мала за емблему квітку едельвейса на зеленому тлі. , очолювану Костишиним.

Зокрема, у її статуті йшлося, що на початках вона “мала виключно націонал-соціалістичні погляди, короткий список проведених акцій, основні з яких – боротьба з “унтерменшами” (нижчий сорт людей): залякування, фізичні зауваження та просто пояснення, що в білій Україні їм не місце”.

Так, Костишин у соціальних мережах цитував Гітлера та непокоївся “майбутнім білих дітей”.    

Згодом статут оголосили недійсним, оскільки організація “пішла шляхом дій, спрямованих на позиціонування себе як сильної структури, в майбутньому, можливо, сильної політичної сили у Вінниці”. 

Попри це “Едельвейс” усе ж продовжила практикувати певні насильницькі та хуліганські дії, вдаватися до мови ворожнечі та злочинів на ґрунті ненависті.  

ZMINA звернулася по коментар до “Європейської солідарності” стосовно запрошення Романа Костишина до команди партії.  

Читайте докладно: “Організація “Едельвейс”, яка зірвала ЛГБТ-тренінг у Вінниці, відкриває осередки по всій Україні. Що про неї відомо”

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter