Очільницю фонду “Вільна Бурятія” Олександру Гармажапову заочно засудили до 7 років колонії

Дата: 11 Листопада 2023
A+ A- Підписатися
Президентку фонду “Вільна Бурятія” Олександру Гармажапову Радянський районний суд Улан-Уде заочно засудив до семи років колонії. Правозахисницю звинуватили у поширенні “фейків про армію РФ”.
 
Про це повідомляє Телеграм-канал “Сетевые свободы”.
 
Олександра Гармажапова. Фото: republic.ru

Гармажапову обвинуватили в публікації у липні 2022 року відео на Ютуб-каналі “Вільна Бурятія”, де розповідалося про те, що командування незаконно утримувало 17 російських військових, які подали заяви про розірвання контрактів.

Джерело: Телеграм-канал “Сетевые свободы”

Зараз журналістка перебуває за межами Росії. У лютому 2023 року МВС РФ оголосило її у розшук, а в листопаді мін’юст включив її до реєстру “іноземних агентів”.

Нагадаємо, у вересні поточного року генеральна прокуратура РФ визнала небажаною діяльність неурядової організації Free Buryatia Foundation/ Фонд “Вільна Бурятія”, зареєстрованої в США.

Раніше ZMINA повідомляла, що у 2022 році Гармажапова проводила активну правозахисну діяльність. Зокрема, вона повідомила про повернення з України 150 бурятських військових, які відмовилися воювати, а також про те, що до її фонду звернулися вже близько 500 військових, які хочуть розірвати контракти з міністерством оборони РФ.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter