Очільниця МВС Німеччини пропонує надати біженцям право голосувати на виборах

Дата: 20 Вересня 2023
A+ A- Підписатися

Міністерка внутрішніх справ Німеччини Ненсі Фезер запропонувала розширити виборчі права для біженців і надати їм право голосу на місцевих виборах.

Про це повідомляє видання Bild.

Ненсі Фезер є головою відділення Соціал-демократичної партії Німеччини в землі Гессен, де незабаром відбуватимуться місцеві вибори.

“Ми хочемо наполегливо працювати на федеральному рівні та в Бундесраті, щоб усі люди, які проживають у муніципалітетах Гессену понад шість місяців, отримали право голосу на місцевому рівні”, – йдеться в передвиборчій декларації місцевого відділення Соціал-демократичної партії Німеччини.

Право голосу пропонують надати всім біженцям з німецькою посвідкою на проживання. Для її отримання зазвичай потрібно понад шість місяців проживати в країні. Пропозиція Фезер передбачає, що голосувати зможуть також шукачі притулку, наприклад, з Афганістану, Сирії, Туреччини тощо.

Наразі лише громадяни ЄС, які проживають у Німеччині, мають право голосу на місцевих виборах.

Раніше ZMINA писала, що з початку повномасштабної війни певна кількість українців виїхала до Польщі та через певний час вирушала до інших країн, зокрема до Німеччини. Майже 60% українців, які переїхали з Польщі до Німеччини, зробили це задля отримання хорошої роботи. 

Нагадаємо, що голову осередку ультраправої партії “Альтернатива для Німеччини” у федеральній землі Тюрингія Бйорна Гьоке судитимуть за використання забороненого нацистського гасла. Під час виступу в травні 2021 року він свідомо використав гасло SA – воєнізованого крила нацистської партії.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter