Обвинувачуваного у вбивстві журналіста В’ячеслава Веремія відпустили під нічний домашній арешт

Дата: 09 Серпня 2021
A+ A- Підписатися

Шевченківський суд 9 серпня 2021 року відпустив з-під варти Павла Бялая, якого обвинувачують у вбивстві журналіста газети “Вести” В’ячеслава Веремія, та обрав йому запобіжний захід у вигляді нічного домашнього арешту.

Про це повідомляється на сторінці Адвокатської дорадчої групи у фейсбуку.

Джерело: скриншот з відео hromadske.ua

На судовому засіданні під головуванням судді Оксани Голуб розглядали клопотання прокурора про продовження арешту для Бялая. Проте суддя ухвалила рішення пом’якшити запобіжний захід обвинувачуваному, уточнюється в повідомленні.

Бялай обвинувачується не тільки у вбивстві Веремія, але й в інших злочинах, передбачених Кримінальним кодексом України: вбивство з хуліганських мотивів за попередньою змовою, групове хуліганство, замах на вчинення злочину, перешкоджання зборам, незаконне поводження зі зброєю.

За версією слідства, Бялай є правою рукою керівника групи тітушок Юрія Крисіна, якого ще в грудні 2017-го визнали винним у хуліганстві в справі щодо вбивства Веремія.

Бялая затримали 9 березня 2017 року у квартирі його дівчини. Чоловіка звинуватили в тому, що він стріляв у таксі, в якому їхав журналіст, в ніч з 18 на 19 лютого 2014 року. Як каже слідство, тітушки зупинили таксі, витягнули з нього Веремія та ІТ-спеціаліста Олексія Лимаренка, коли ті поверталися з роботи. Спочатку їх побили, а потім вистрелили у Веремія. За версією слідчих, стріляв учасник групи тітушок Джалал Алієв. Наразі він переховується від правоохоронців.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter