ОБСЄ має моніторити ситуацію і в Криму також – Клімкін

Дата: 21 Січня 2019
A+ A- Підписатися

Міністр закордонних справ України Павло Клімкін і чинний голова ОБСЄ, керівник МЗС Словаччини Мирослав Лайчак сформували пакет пропозицій для посилення ефективності роботи ОБСЄ на Донбасі.

Про це заявив Клімкін під час спілкування з журналістами в Сєверодонецьку, повідомляє “Укрінформ”.

“Ми зараз сформували пакет дуже конкретних пропозицій, що Словацьке головування спробує зробити саме зараз і що є ключовими політичними пунктами. Дуже важливо, і в цьому ми згодні, посилити СММ людським потенціалом, посилити технічно – потрібні і нові камери, і нові дрони, які Росія постійно збиває… Дуже важливо, щоб урешті-решт СММ мала реальний доступ до всієї території окупованого Донбасу і до тієї ділянки кордону, яку ми поки що не контролюємо”, – сказав український міністр.

Він додав, що розмовляв з чинним головою ОБСЄ і про те, що, оскільки мандат СММ поширюється на всю територію України, місія має моніторити ситуацію і в окупованому Криму. За словами Клімкіна, це буде темою розмови Лайчака з керівництвом Росії під час його візиту до Москви наступного місяця.

Нагадаємо, раніше американське видання Foreign Policy прибрало інформацію про відсутність доказів присутності Росії на Донбасі з інтерв’ю заступника голови Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ Александра Хуга. Тоді в коментарі Громадському Хуг зауважив, що місія ОБСЄ “встановлює факти та звітує про них, а не робить висновки”.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter