Ображав нецензурною лайкою та залякував сестру – жителя Одещини засудили до року обмеження волі з випробувальним терміном

Дата: 26 Березня 2023
A+ A- Підписатися

44-річний житель селища Саврань на Одещині, за систематичне психологічне насильство над сестрою отримав обвинувальний вирок суду: один рік обмеження волі з випробувальним терміном на такий же термін.

Про це повідомило Головне управління Нацполіції в Одеській області.

Фото з відкритих джерел

“48-річна жінка, яка мешкає з братом в одній оселі, була змушена терпіти його аморальний спосіб життя – чоловік ніде не працював та зловживав алкоголем. Перебуваючи у нетверезому стані, він висловлювався на адресу сестри грубою нецензурною лайкою, ображав її, залякував та навіть погрожував застосуванням фізичної сили”, – йдеться у повідомленні 

Правоохоронці, яких кликала на допомогу постраждала, торік тричі притягували чоловіка до адміністративної відповідальності за ч. 1 та ч. 2 ст. 173-2 Кодексу України про адміністративні правопорушення. Він каявся, але продовжував ображати сестру.

Зважаючи на обставини, поліціянти розпочали кримінальне провадження за фактом домашнього насильства (ст. 126-1 Кримінального кодексу України). Вони висунули фігуранту звинувачення у систематичному психологічному насильстві щодо сестри, що призвело до її психологічних страждань та погіршило якість її життя.

Розглянувши матеріали провадження, суд врахував каяття підсудного й засудив його до одного року обмеження волі з випробувальним терміном на один рік. Чоловіка зобов’язали періодично з’являтися на реєстрацію до уповноваженого органу з питань пробації й повідомляти вказаний орган про зміну місця мешкання і роботи.

Нагадаємо, жителю Білгород-Дністровського району Одеської області загрожує позбавлення волі за те, що бив та ображав свою дружину лайкою. Правоохоронці оголосили йому підозру в систематичному вчиненні психологічного, фізичного та економічного насильства.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter