Нецензурно лаявся та бив дружину – жителю Одещини загрожує позбавлення волі за домашнє насильство

Дата: 18 Березня 2023
A+ A- Підписатися

Жителю Білгород-Дністровського району Одеської області загрожує позбавлення волі за те, що бив та ображав свою дружину лайкою. Правоохоронці оголосили йому підозру в систематичному вчиненні психологічного, фізичного та економічного насильства.

Про це повідомило Головне управління Нацполіції в Одеській області.

Фото з відкритих джерел

Зловмисник нецензурно висловлювався, бив та обмежував доступ до особистих речей – у такий спосіб житель Білгород-Дністровського району намагався “вплинути” на свою дружину.

Треба віддати належне 21-річній дівчині, яка не стала замовчувати свавілля свого чоловіка, а звернулася в поліцію. Громадянин, старший за заявницю на 13 років, принижував її лайливими словами, жбурляв у неї предметами вжитку, відбирав телефон та інші особисті речі. Дійшло до того, що чоловік побив дружину так, що вона потрапила в лікарню з черепно-мозковою травмою“, – йдеться в повідомленні.

Він пояснював свою поведінку тим, що не задоволений тим, як дружина виховує їхнього сина.

Поліціянти декілька разів складали на чоловіка протоколи за домашнє насильство, передбачене ст. 173-2 Кодексу України про адміністративні правопорушення. Крім того, терміновим заборонним приписом його відсторонили від потерпілої.

Спочатку чоловіка покарали штрафом, однак він почав телефонувати дружині з погрозами, потім прийшов до неї в лікарню, де публічно принижував. Тому правоохоронці розпочали провадження за статтею 126-1 Кримінального кодексу України.

Начальник Білгород-Дністровського районного відділу поліції Павло Бобчинський зазначив, що зловмиснику висунули обвинувачення в домашньому насильстві, яке призвело до психологічних страждань, Обвинувальний акт правоохоронці вже скерували до суду.

Відповідно до чинного законодавства, кривдникові загрожує покарання у вигляді громадських робіт на строк від 150 до 240 годин або арешту до 6 місяців, або обмеження волі до 5 років чи ув’язнення до 2 років.

Нагадаємо, наприкінці лютого поточного року, 65-річного мешканця Києва, який систематично ображав та застосовував фізичну силу щодо ексдружини, засудили до року тюремного ув’язнення з іспитовим строком один рік.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter