Оборонця Маріуполя Віктора Пятку окупанти заочно засудили до 25 років колонії суворого режиму

Дата: 11 Липня 2024
A+ A- Підписатися

Так званий “Верховний суд ДНР” заочно засудив командира десантно-штурмової роти лінійного батальйону 36 окремої бригади морської піхоти ЗСУ Віктора Пятку до 25 років позбавлення волі в колонії суворого режиму. Його “звинувачують” у вбивстві цивільного в Маріуполі. 

Про це повідомляє cлідком РФ.  

Віктор Пятка. Фото з окупаційних ресурсів

Російські силовики визнали Пятку винним у скоєнні злочинів за двома статтями КК РФ, а саме ч. 1 ст. 356 (жорстоке поводження з цивільним населенням та застосування у воєнному конфлікті заборонених засобів та методів) та пунктами “ж”, “л” ч. 2 ст. 105 (замах на вбивство двох і більше осіб, скоєний групою осіб суспільно небезпечним способом з мотивів ненависті й ворожнечі).

У слідчому комітеті РФ стверджують, що в березні 2022 року Віктор Пятка перебував на тимчасовому командному пункті, який розташований на Білоруському проспекті в Маріуполі. Він нібито віддав через радіозв’язок наказ бійцю 36 ОБрМП ЗСУ Миколі Величку ліквідувати цивільного. Внаслідок пострілу зі снайперської гвинтівки на вулиці Слов’янській, 54, нібито загинув місцевий житель, який ішов відкритою місцевістю. 

За даними українського ресурсу m86.city, капітан, командир ЗСУ 36 ОБрМП Віктор Пятка загинув орієнтовно 19 березня 2022 року під час оборони Маріуполя. 

Нагадаємо, правозахисники та родичі полонених звертають увагу, що 36 бригада та 501 батальйон зрідка включають в обміни. Крім того, судові процеси, які Росія веде проти захисників Маріуполя, ускладнюють обміни, оскільки після вироків полонених відправляють для відбування покарання, що робить їхнє звільнення складнішим.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter