Оборонця Маріуполя Арсена Дмитрика заочно ув’язнили на довічно в окупованому Донецьку 

Дата: 18 Липня 2024
A+ A- Підписатися

Окупаційний суд в Донецьку заочно засудив українського захисника Арсена Дмитрика до довічного увʼязнення та оголосив у міжнародний розшук.

Про це повідомляє слідком РФ.

Арсен Дмитрик, фото: Укрінформ

30-річний Арсен Дмитрик (“Лемко”) – український військовослужбовець, командир 6-го батальйону 12 бригади спеціального призначення “Азов” НГУ. Родом з Тернопільщини. З осені 2014 року приєднався до лав “Азову”. Брав участь в боях за Широкине, Світлодарську дугу, Мар’їнку, Водяне тощо. Оборонець Маріуполя. Після виконання наказу вийшов з Азовсталі і потрапив в полон. Вижив під час російського теракту в Оленівці. 21 вересня 2022 року звільнений з російського полону. 

Як стверджують російські слідчі, 4 березня 2022 року Дмитрик віддав наказ своїм підлеглим нібито обстріляти приватні домогосподарства й об’єкти цивільної інфраструктури в мікрорайоні “Східний” у Маріуполі. Внаслідок обстрілу з мінометного комплексу 2С12 “Сани” калібру 120 мм, загинули чоловік і жінка. На думку російських силовиків, Дмитрик зробив це з метою залякування місцевих та знищення цивільної інфраструктури. 

Окупаційний суд визнав винним майора у скоєнні злочинів передбаченими ч. 1 ст. 356 КК РФ (жорстоке поводження з цивільним населенням та застосування у збройному конфлікті заборонених методів); пунктами “а”, “е”, “ж” ч. 2 ст. 105 КК РФ (вбивство, скоєне групою осіб суспільно небезпечним способом з мотивами ненависті і ворожості). Українського військового заочно засудили до довічного увʼязнення та оголосили в міжнародний розшук.

Нагадаємо, що на окупованій Луганщині українського командира заочно відправили на 20 років до колонії суворого режиму. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter