Новий командувач ТрО Плахута керував внутрішніми військами МВС під час Євромайдану

Дата: 12 Лютого 2024
A+ A- Підписатися

Новопризначений командувач Сил територіальної оборони ЗСУ Ігор Плахута під час Революції гідності був начальником управління Південного територіального командування внутрішніх військ МВС України. Саме він, за даними журналістів hromadske, повідомляв, що для розчищення вулиць, прилеглих до Адміністрації президента, вночі 10 грудня 2013 залучили близько 400 бійців внутрішніх військ та спецзагону “Беркут”.

Про це повідомляє hromadske. 

Ігор Плахута, 8 грудня 2013 року. Фото: Олександр Синиця, УНІАН

За даними медіа, вночі 10 грудня 2013 року правоохоронці повністю зачистили урядовий квартал від барикад Євромайдану. 

Тодішній начальник управління Південного територіального командування внутрішніх військ МВС генерал-майор Плахута заявив, що для розчищення вулиць, прилеглих до Адміністрації президента, залучили близько 400 бійців внутрішніх військ та спецзагону “Беркут”.

Як писала “Українська правда”, Плахута казав, що “люди в чорному, які розбирали барикади, це були комунальники”. І заявляв про двох потерпілих: беркутівця та одного військовослужбовця.

Він тоді також зазначив, що під час розчищення вулиць, прилеглих до Адміністрації президента, затриманих, за його інформацією, не було.

Нагадаємо, президент Володимир Зеленський призначив Ігоря Плахуту командувачем Сил територіальної оборони ЗСУ. Раніше цю посаду обіймав нинішній начальник Генштабу Анатолій Баргилевич.

Раніше, 8 лютого, головнокомандувач Збройних сил України Валерій Залужний заявив, що залишає свою посаду. Залужний подякував команді Генерального штабу, Міністерству оборони та президенту України. Також він додав, що пишається захисниками та захисницями, які боронять Україну.

Новим головнокомандувачем Збройних сил України став генерал Олександр Сирський. Він служить в Україні з часів здобуття країною незалежності. У вересні 2022 року відповідав за контрнаступ ЗСУ на Харківщині. Під час нього українські захисники звільнили сотні населених пунктів, окупованих у перші місяці російського вторгнення, серед яких Балаклія, Купʼянськ та Ізюм.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter