Головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний йде у відставку

Дата: 08 Лютого 2024
A+ A- Підписатися

8 лютого, у четвер, Головнокомандувач Збройних сил України Валерій Залужний заявив, що залишає свою посаду.

Про це він написав у своєму телеграм-каналі, однак указу про це поки що немає.

Фото з телеграм-каналу Володимира Зеленського

“У перші найскладніші дні Великої Війни ми вистояли проти підлого та сильного ворога. Вистояли разом. Наша битва триває і щодня змінюється. Завдання 2022 року відрізняються від завдань 2024 року. Тому усі повинні змінитись та адаптуватись до нових реалій також. Щоб перемогти теж разом. Щойно ми зустрілись з Верховним Головнокомандувачем. Важлива та серйозна розмова. Прийнято рішення про необхідність зміни підходів та стратегії”, – написав він. 

Залужний подякував команді Генерального штабу, Міністерству оборони та Президенту України. Також він додав, що пишається захисниками та захисницями, які боронять Україну. 

“Схиляю голову перед усіма, хто віддав своє життя за Україну і свободу. Пам’ятаємо і помстимося за всіх”, – додав Залужний. 

Тим часом президент України Володимир Зеленський розповів, що зустрівся з генералом Валерієм Залужним і подякував йому за два роки захисту України.

“Обговорили, якого оновлення потребують Збройні сили України. Обговорили також, хто може бути в оновленому керівництві Збройних сил України. Час для такого оновлення – саме зараз. Запропонував Валерію Федоровичу й надалі бути в команді. Обов’язково переможемо! Слава Україні”, – зазначив голова держави.

Інформацію про відставку Залужного підтвердив і міністр оборони Рустем Умєров.

“Генералу Валерію Залужному випало одне з найскладніших завдань – керувати Збройними силами України під час Великої Війни з Росією. Сьогодні було ухвалено рішення про необхідність зміни керівництва Збройних сил України. Щиро вдячний Валерію Федоровичу за всі досягнення та перемоги”, – написав він.
 
Джерела видання “Українська правда” кажуть, що в Офісі президента вже готують указ про звільнення Залужного з посади Головнокомандувача Збройних сил України.
 

Нагадаємо, що 29 січня деякі телеграм-канали й політики вже писали про начебто звільнення Залужного з посади Головнокомандувача ЗСУ. Зеленський підтверджував, що міркує про звільнення Валерія Залужного з посади Головнокомандувача Збройних сил. 
Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter