Новим Головнокомандувачем ЗСУ став Олександр Сирський

Дата: 08 Лютого 2024
A+ A- Підписатися

Президент України Володимир Зеленський призначив новим Головнокомандувачем Збройних сил України генерала Олександра Сирського.

Про це глава держави повідомив у своєму вечірньому відеозверненні.

Олександр Сирський. Фото: Віталій Носач, РБК-Україна

Так, за словами Зеленського, від сьогодні до керівництва Збройними силами України приступає нова управлінська команда.

“Я хочу, щоб бачення війни було єдиним і в наших воїнів у Роботиному чи Авдіївці, і в Генеральному штабі та на Ставці. Я провів десятки розмов із командирами різного рівня. Зокрема, сьогодні говорив із бригадними генералами Андрієм Гнатовим, Михайлом Драпатим, Ігорем Скибюком та полковниками Павлом Палісою і Вадимом Сухаревським. Усі вони розглядаються на керівні посади в армії та служитимуть під проводом найбільш досвідченого українського командувача”, – зазначив він. 

Новим Головнокомандувачем ЗСУ став генерал-полковник Олександр Сирський. Як каже Зеленський, він має успішний досвід захисту, оскільки провів Київську оборонну операцію, а також успішний досвід наступу – Харківської визвольної операції.

“Сьогодні ж говорив із генералами Мойсюком та Забродським. Їх досвід – на службі державі. 2024 рік може стати успішним для України лише за умови ефективних змін в основі нашої оборони, якою є Збройні сили України”, – додав голова держави. 

Олександру Сирському – 57 років. Народився 26 липня 1965 року у селі Новинки Владимирської області Російської Радянської Федеративно Соціалістичної Республіки. Навчався в Академії Збройних сил України та Національному університеті оборони. Обидва навчальні заклади закінчив із відзнакою.

Сирський служить в Україні з часів здобуття країною незалежності. 

У вересні 2022 року Олександр Сирський відповідав за контрнаступ ЗСУ на Харківщині, у ході якого українські захисники звільнили сотні населених пунктів, окупованих у перші місяці російського вторгнення, серед яких Балаклія, Купʼянськ та Ізюм.

Нагадаємо, що 8 лютого, у четвер, Головнокомандувач Збройних сил України Валерій Залужний заявив, що залишає свою посаду.

Залужний подякував команді Генерального штабу, Міністерству оборони та Президенту України. Також він додав, що пишається захисниками та захисницями, які боронять Україну. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter