Нова доповідь ООН щодо ситуації з правами людини в Криму фіксує російські беззаконня

Дата: 21 Червня 2021
A+ A- Підписатися

Нова проміжна доповідь генерального секретаря ООН “Ситуація з правами людини в Автономній Республіці Крим і місті Севастополі, Україна” фіксує чергові “російські беззаконня”.

Про це повідомила перша заступниця міністра закордонних справ України Еміне Джеппар у фейсбуці.

Доповідь фіксує триваючі практики незаконно переслідування кримчан, застосування тортур для самообмовляння, переміщення незаконно засуджених на територію Росії, безкарність органів російської окупаційної влади, в тому у числі ФСБ. Окремо відзначається ретроспективне застосування російського законодавства, зокрема для наступу на свободу ЗМІ та позбавлення житла кримчан, що є фактично однією з форм примусової зміни демографічного складу населення. Російські беззаконня включають також наступ на релігійні свободи, зокрема йдеться про переслідування Православної церкви України“, – підсумувала Джеппар зміст доповіді.

За словами заступниці міністра, Україна продовжує працювати з міжнародною спільнотою задля встановлення справедливості та відновлення територіальної цілісності.

Нагадаємо, 2020 року генеральний секретар ООН Антоніу Гутерріш оприлюднив три доповіді про порушення прав людини в Криму. В останній з них, зокрема, мовиться про тортури і жорстоке поводження з боку співробітників ФСБ, безкарність причетних до насильницьких зникнень людей, втручання в професійну діяльність журналістів, примусові переміщення й депортацію з Криму населення тощо.

Фотографія обкладинки: з відкритих джерел

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter