Німецькі католики вибачилися за сексуальне насильство над тисячами дітей

Дата: 25 Вересня 2018
A+ A- Підписатися

Голова Німецької католицької церкви 25 вересня вибачився за тисячі випадків сексуального насильства над дітьми з боку римо-католицьких священиків.

Про це пише AFP.

За даними дослідження, опублікованого у вересні цього року, понад 3600 дітей у Німеччині зазнавали наруги з боку римо-католицьких священиків у період з 1946 до 2014 року.

Приблизно 1670 священнослужителів у Німеччині скоїли сексуальне насильство над 3677 неповнолітніми, йдеться в повідомленні. Згідно з дослідженням, лише щодо 38% передбачуваних злочинців почали кримінальні провадження і більшість з них отримала лише невеликі дисциплінарні покарання.

Приблизно одна з шести справ стосувалася зґвалтування. Більшість потерпілих були хлопчиками, більше половини з них – віком до 13 років. Священики часто переселялися в нові громади, де не було відомо про їхні дії.

Дослідження провели три німецькі університети на підставі 38 000 документів з 27 німецьких єпархій. Автори заявили, що справжній масштаб зловживань може бути ще більшим, оскільки деякі записи були “знищені або сфальсифіковані”.

Міністр юстиції Катаріна Барлі зазначила, що дослідження є “шокуючим і, ймовірно, лише верхівкою айсберга”. Вона закликала церкву “взяти на себе відповідальність за десятки років приховування, спростувань та відмов”.

Нагадаємо, 15 серпня в американському штаті Пенсильванія прокуратура опублікувала доповідь, де йдеться про підтверджені факти ґвалтування десятків дітей 300 священиками.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter