Німеччина не видворятиме безробітних українських біженців, але спонукатиме їх шукати роботу

Дата: 24 Червня 2024
A+ A- Підписатися

Німецький уряд зацікавлений у працевлаштуванні максимальної кількості українських біженців, але з міркувань безпеки не змушуватиме повертатися тих, хто не працює, як пропонував голова баварської опозиційної партії ХСС у Бундестазі Александер Добріндт.

Про це повідомили представники німецького уряду, пише Укрінформ.

Фото: Pexels

“Ми підтримуємо Україну і намагаємося спонукати українських біженців, які зараз живуть у Німеччині, виходити на роботу та сплачувати податки. Це відповідає інтересам усіх”, – підкреслив речник федерального уряду Штеффен Гебештрайт.

Офіційний представник МЗС Себастьян Фішер зазначив, що російські війська обстрілюють Україну, руйнуючи інфраструктуру і намагаючись знеструмити країну.

“Росія веде війну проти всієї України. Тому не уявляю собі, де зараз може бути безпечне місце в Україні”, – зазначив дипломат.

Речниця МВС Соня Кок розповіла, що після 24 лютого 2022 року до Німеччини прибули 226 750 українських чоловіків призовного віку. Вона уточнила, що не всі з цих чоловіків є придатними для військової служби. За її словами, питання надання тимчасових проїзних документів для цієї категорії, якщо вони не можуть оновити паспорти України, розв’язується на рівні федеральних земель.

Нагадаємо, що напередодні очільник баварської опозиційної партії ХСС у Бундестазі Александер Добріндт закликав висилати українських біженців з Німеччини, якщо вони не працевлаштовані.

Політик вважає, що після більш ніж двох років після початку повномасштабного вторгнення має застосовуватися принцип для українців: працевлаштовуйтеся в Німеччині або повертайтеся до безпечних районів на Заході України.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter