Німеччина на Кримській платформі закликала до перемовин, щоб “відновити міжнародний лад”

Дата: 23 Серпня 2021
A+ A- Підписатися

Німецький міністр з економічних питань та енергетики Петер Альтмаєр під час виступу на установчому саміті Кримської платформи в Києві запевнив, що Німеччина продовжить дотримуватися політики невизнання анексії Криму та підтримуватиме санкції проти Росії.

Про це повідомляє кореспондент видання ZMINA

Петер Альтмаєр

За його словами, Німеччина не визнає і не визнаватиме незаконної анексії Криму Російською Федерацією. Він назвав тимчасову окупацію півострова наругою над верховенством права. 

“Ми розуміємо, що анексія створила велику проблему в регіоні, саме тому ЄС запровадив санкції та неодноразово продовжував їх. І робитиме це доти, доки існують підстави для санкцій”, – сказав він.

Міністр також засудив репресії проти кримських татар та етнічних українців з боку окупаційної влади.

“Ми не дозволимо перетворити Крим на сліпу пляму на мапі. Ми стоїмо разом з Україною, ми закликаємо до переговорів, ми закликаємо до відновлення міжнародного порядку”, – додав він.

За його словами, Німеччина продовжить тісну співпрацю з Україною у сфері енергетики.

Нагадаємо, Німеччина після окупації Кримського півострова почала розвивати проєкт “Північний потік – 2”. На переконання голови Кримської правозахисної групи Ольги Скрипник, це не може бути відповіддю на російську агресію в Україні. Вона нагадала, що  після Другої світової війни світ будувався так, що саме права людини стали фундаментом розбудови системи безпеки, а не економіка. Нормальна економіка неможлива, коли порушуються права людини. 

Канцлерка Німеччини Ангела Меркель запевнила після зустрічі з Зеленським у Києві, що Берлін виступатиме за нові санкції проти Роcії,  якщо та використовуватиме газопровід “Північний потік – 2” як зброю.

Раніше міністр економіки Німеччини Петер Альтмаєр закликав не пов’язувати питання про ставлення Москви до ув’язненого російського опозиціонера Олексія Навального із суперечливим газогоном “Північний потік – 2”. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter