Нідерланди попросили Росію допомогти допитати Цемаха

Дата: 01 Жовтня 2019
A+ A- Підписатися

Влада Нідерландів звернулася до прокуратури РФ, щоб та посприяла в пошуках підозрюваного в справі щодо збиття боїнга МН-17 Володимира Цемаха, якого звільнили в межах масштабного обміну ув’язненими на початку вересня. 

Про це повідомляє Інтерфакс.

Посол країни Роб Свартбол повідомив, що слідчі хочуть допитати Цемаха 

“Уряд Нідерландів зараз звернувся до російської прокуратури по допомогу, щоб знайти цю людину, поспілкуватися з нею і також зібрати можливу інформацію від неї”, – цитують його слова журналісти видання. 

Відомо, що одразу після звільнення Цемах повернувся на окуповану територію Донецької області, в місто Сніжне. Незадовго до цього, коли Київський апеляційний суд звільнив чоловіка з-під арешту, його зобов’язали наступні 60 діб прибувати на виклики до слідчого, суду та прокурора, не виїздити з населеного пункту, у якому він проживає, без дозволу слідчого, прокурора або суду, а також повідомляти про зміну місця проживання та роботи.

Нагадаємо, що Володимира Цемаха українські силовики затримали на початку липня поточного року на непідконтрольній території Донеччини. Вже тоді з’явилась інформація, що чоловік може фігурувати в справі збиття боїнга MH-17. 

Україна передала Цемаха разом з іншими 34 ув’язненими в межах обміну з Росією. Згодом стало відомо, що нідерландські слідчі, які розслідують справу збиття боїнга МН-17, перекваліфікували Володимира Цемаха зі свідка на підозрюваного. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter