Денісова занепокоєна станом Григорія Сінченка, якого бойовики “ДНР” полонили втретє

Дата: 30 Грудня 2021
A+ A- Підписатися

Стан незаконно утримуваного в окупованому Донецьку Григорія Сінченка, який вже тричі потрапляв у полон бойовиків “ДНР”, є критичним.

Про це повідомила Уповноважена Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова на своїй сторінці у фейсбуку 30 грудня.

Григорій Сінченко. Джерело: Восточный вариант

Вона наголосила, що жорстокі тортури бойовиків довели чоловіка до спроби самогубства. 

“Перебуваючи у повному відчаї, Григорій власною кров’ю написав на стінах камери СІЗО №5 ім’я ката – Стас Кошовий”, – нагадала вона ситуацію з Сінченком 2020-го року.

Денісова вказала на те, що катування є порушенням не лише українського законодавства, але й Женевських конвенцій та Європейської Конвенції із захисту прав та основоположних свобод людини.

Джерело: фейсбук-сторінка Людмили Денісової

Омбудсман звернулася до координаторки від ОБСЄ в гуманітарній підгрупі Тристоронньої контактної групи Шарлотти Реландер та керівництва МКЧХ в Україні з проханням сприяти наданню медичної допомоги та звільненню Сінченка.

Вперше 30-річний чоловік потрапив у полон бойовиків угруповання “ДНР” 2016 року. Його звинуватили у роботі на користь України.

У грудні 2017 року його разом із 74 бранцями обміняли й він повернувся до України. Однак після цього, попри заперечення матері, вирішив помститися бойовикам та поїхав назад на окуповану територію. Згодом його знову затримали “спецслужби ДНР”, однак у травні поточного року Сінченко зміг утекти з донецького ізолятора тимчасового тримання. В червні того ж року його знов затримали.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter