Незаконно утримував в гаражі три дні: російського військового підозрюють у викраденні та знущанні з цивільних

Дата: 25 Жовтня 2024
A+ A- Підписатися

Головне управління Служби безпеки України заочно повідомило про підозру у порушенні законів та звичаїв війни, зокрема у викраденні та жорстокому поводженні з цивільним, військовослужбовцю РФ Петру Захарову. 

Текст підозри опублікував Офіс генпрокурора. 

Підозрюваний

Старший розвідник 2 роти розвідувального батальйону 64 окремої гвардійської мотострілецької бригади сухопутних військ РФ, сержант Захаров незаконно перебував у селі Андріївка з 27 лютого по 1 квітня 2022 року. 

Разом з іншими невстановленими російськими солдатами він 29 березня побачив цивільного чоловіка, який йшов вулицею до своєї оселі. Погрожуючи зброєю, чоловіка змусили сісти до автівки та відвезли до будинку, де окупанти проводили допити місцевих. 

Росіяни намагалися з’ясувати місцеперебування військових чи націоналістичних угруповань на території села. Згодом Захаров вивів чоловіка на вулицю і, погрожуючи вбивством, намагався отримати дані про місця дислокації ЗСУ. Коли ж це не вдалося, то зачинив цивільного в гаражі. Там потерпілий знаходився в жахливих санітарних і гігієнічних умовах без опалення і вентиляції до 31 березня, аж поки українські захисники не звільнили Андріївку. 

Варто додати, що під час тимчасової окупації Київщини в селі Андріївка в Бучанському районі російські військові загалом убили 14 цивільних, одним з яких був Іван Рибицький. Брат чоловіка каже, що того вбили в помсту за те, що він застрелив окупанта, який намагався зґвалтувати його дружину. 

Нагадаємо, що українські слідчі регулярно оголошують підозри за вбивство чи жорстоке поводження росіян з цивільними під час окупації, зокрема військовослужбовці армії РФ Ахмед Дудаєв, Дмитро Коновнін та Сергій Резнік побили до смерті цивільного мешканця на Харківщині. А росіянина Валентина Манзирова підозрюють у навмисному вбивстві двох цивільних чоловіків у Бучі.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter