Торік на Київщині російські військові забили до смерті чоловіка, який помстився їм за домагання до дружини

Дата: 17 Квітня 2023
A+ A- Підписатися

Торік під час тимчасової окупації Київщини в селі Андріївка в Бучанському районі російські військові загалом убили 14 цивільних, одним з яких був Іван Рибицький. Брат чоловіка каже, що того вбили в помсту за те, що він застрелив окупанта, який намагався зґвалтувати його дружину. 

Його історію розповідає російське видання “Важливі історії”. 

Іван Рибицький. Фото: Радіо Свобода

Брат убитого Віктор вирішив зв’язатись із виданням, адже торік саме журналістам “Важливих історій” солдат 64 мотострілецької бригади ВС РФ Данило Фролкін розповів про вбивство, пов’язане зі смертю Рибицького. 

Окрім зізнання у вбивстві цивільних, Фролкін торік розповідав про російського військового, якого знайшли вбитим його ж побратими. Йдеться про єфрейтора Олександра Чирясова.

Олександр Чирясов. Фото: Радіо Свобода

За словами Рибицького, цей російський військовий намагався зґвалтувати дружину його брата, тож останній убив його. Для цього він використав зброю російських військових, яку ті лишили в автівці на території будинку, де розпивали алкоголь. 

“Ваня міг приховати образу, щоб помститися. Він дуже ревнував дружину, дуже любив її. У нього на очах душать його дружину, намагаються зґвалтувати. Може, там ще в цей конфлікт щось було підмішане, не тільки ревнощі, а ще й звинувачення в переданні інформації про позиції росіян. Можливо, там могли бути розповіді, що ми вбили твоїх односельців. Це, звичайно, могло зачепити Ваню, міг поїхати дах, і він міг реально схопитися за зброю і стріляти”, – каже Віктор. 

Іван, згідно з висновками судмедекспертів, помер унаслідок відкритої черепно-мозкової травми: вбивці забили його лопатою. 

“Коли нам дозволили поховати Ваню, я, чесно кажучи, не ризикнув дивитися: вже був 40-й день, він був у два кульки замотаний. Подивитися на нього – це означає все життя бачити сни, в яких обличчя брата розрубане. Я не зміг. Могилу рити довелося самому, бо після окупації важко було знайти когось: не працювали жодні фірми. Залишилися, звісно, ​​найжахливіші спогади”, – зізнається чоловік. 

Віктор намагався зв’язатись із Фролкіним, щоб отримати від нього більше інформації про вбивство брата, втім росіянин перестав відповідати йому в соцмережах. 

“Для мене важливо знати вбивцю в обличчя. Просто знати”, – каже Віктор. 

Нагадаємо, що вбивство, у якому зізнався Фролкін, ймовірно, стосується Віталія КібукевичаВадима Ганюка та Руслана Яремчука

Бучанський район Київщини торік перебував 33 дні під російською окупацією. За цей час російські військові скоїли тут понад 9 тисяч воєнних злочинів та вбили 1400 мирних мешканців, серед яких 37 дітей. Чимало з цих людей закатували.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter