Незаконні “вибори” в окупованому Криму не матимуть жодних юридичних наслідків – МЗС України

Дата: 08 Вересня 2024
A+ A- Підписатися

Незаконні вибори 6–8 вересня до окупаційного парламенту та “місцевих рад” у Криму не матимуть жодних юридичних наслідків.

Про це заявили у Міністерстві закордонних справ України.

Фото з відкритих джерел

У відомстві закликали світову спільноту не визнавати їхніх результатів та попередили про відповідальність для причетних до організації “виборів”, наголосивши, що їхнє проведення на окупованих територіях України у порушення норм та принципів міжнародного права фактично делегітимізує політичну систему РФ.

“Результати так званих виборів на тимчасово окупованій території Автономної Республіки Крим та місті Севастополі є нікчемними, а самі “вибори” – нелегітимними”, – йдеться у заяві МЗС.

Водночас у міністерстві звернули увагу міжнародних партнерів України, що представники російських окупаційних сил, які діють на окупованих територіях, зокрема ті, кого “обирають” під час незаконних виборів, не наділені українською стороною жодними повноваженнями, не можуть представляти українську владу на будь-якому рівні, а їхня залученість до делегацій РФ на міжнародні заходи не несе жодних правових наслідків.

Усі причетні до підготовки та проведення так званих виборів на окупованих територіях будуть притягнуті до відповідальності відповідно до чинного законодавства України, підсумували у заяві.

Раніше ZMINA повідомляла про те, що 8 вересня 2024 року на незаконних виборах в окупованому Криму росіяни відкрили 30 додаткових виборчих дільниць у СІЗО та медичних закладах.

Загалом на території півострова розташовані 1129 виборчих дільниць.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter