Незаконне збройне формування Луганщини готувало до війни 750 дітей

Дата: 21 Лютого 2017
A+ A- Підписатися

Влітку 2016 року незаконне збройне формування Луганщини тренувало основам військової справи три заїзди дітей у таборі “Лісові простори”, що в Антрацитівському районі.

Про це повідомляє Коаліція “Справедливість заради миру на Донбасі”. 

Діти і підлітки окупованої Луганщини тренувалися у збиранні та розбиранні автомата. Вони також вивчали основи ведення стрілецького бою.

Повідомляється, що формування, яке називає себе “міністерством охорони здоров’я” розробило для табору курси з військово-польової хірургії і токсикології.

На відео зафіксовано, що в таборі було і справжнє озброєння, “що стоїть на варті біля луганських поліцейських”.

У таборі дітей також навчали методам поводження зі зброєю та вибухонебезпечними предметами, техніці огляду і конвоювання.

Військово-патріотичне “виховання” на базі табору “Лісові простори” проходило за підтримки формувань, які іменують себе “міністерством державної безпеки”, “міністерством внутрішніх справ” та “міністерством інформації”. Сам табір “Лісові простори” утримує “державне унітарне підприємство” “Антрацит”.

Правозахисники коаліції називають втягнення неповнолітніх у незаконні збройні формування злочином.

Вони закликають повідомляти про подібні дії незаконних збройних формувань на сході України через спеціальну захищену форму на сторінці коаліції. Правозахисники пояснюють, що без письмової згоди коаліція не публікуватиме і не передаватиме таку інформацію третім особам.

Минулого року Україна звинуватила незаконне терористичне формування на Донеччині у створенні таборів для навчання дітей поводженню зі зброєю та збору розвідувальної інформації.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter