“Невидимі фігури”: 2 вересня в Харкові відбудеться ЛГБТ-прайд

Дата: 25 Липня 2023
A+ A- Підписатися

Із 23 серпня до 2 вересня в міському просторі Харкова відбудеться низка заходів, присвячених правам ЛГБТ-людей. Традиційно завершаться активності ЛГБТ-прайдом. Цьогорічна програма, як наголошують організатори, сповнена корисних для міста подій.

Про це повідомляє KharkivPride.

Так, ЛГБТ-спільнота Харкова ділитиметься з усіма охочими своїми знаннями, можливостями та ресурсами. Зокрема, відбудеться збір коштів на потреби військових, які тримають позиції на Сході України, та буде оголошена програма безоплатної психологічної підтримки для близьких військових.

“Одне з найпоширеніших дорікань, яке ми чули на свою адресу, – “ЛГБТ турбуються лише про себе”. Так, цільова авдиторія нашої організації – жінки та ЛГБТК+-спільнота, і ми дбали про них щосили 15 років, і продовжимо це робити. Проте ми вже накопичили певні знання, експертизу, контакти, тож хочемо скористатися нагодою і поділитися нашими ресурсами з Харківською громадою – впевнені, спільнота з нами”, – зазначила спікерка ХарківПрайду-2023, програмна директорка ГО “ХЖО “Сфера” Анна Шаригіна.

Так, на всіх охочих чекає така програма ХарківПрайду-2023:

  • 23 серпня – Занадто сіре. Занадто кольорове. Флешмоб до Дня Харкова
  • 24 серпня – Це і твоє місто також. Подарунок ВПО від ХарківПрайду
  • 25 серпня – День, коли всі можуть одружитись. Перформанс
  • 26 серпня – Єдині як ніколи. Благодійний фестиваль
  • 27 серпня – Веселковий велотрек
  • 30 серпня – Знай свої права, людино. Квест із подарунками
  • 1 вересня – Вона більше не вийде на марш. Фотосушка про загиблу волонтерку ХарківПрайду
  • 1 вересня – Плакатна майстерня
  • 2 вересня – Марш ХарківПрайд-2023. Невидимі фігури

Тож протягом тижня в місті відбуватимуться різні події і насамкінець пройде марш.

“Ми маємо досвід організації прайд-подій, зокрема, під час повномасштабного вторгнення. Тогорічний Метро Марш ХарківПрайд пройшов безпечно і мав багато підтримки від українського суспільства та наших іноземних колежанок і партнерів. Це додає нам упевненості в тому, що в співпраці з поліцією та міською владою цього року ми також зробимо ХарківПрайд видимим і безпечним”, – наголосила координаторка волонтерства ХарківПрайду Станіслава Петлиця.

Одночасно з подіями ХарківПрайд оголосить збір, усі кошти від якого передадуть до Благодійного фонду “Волонтерська” на потреби військових, які боронять Схід України. Крім цього, близькі військових матимуть можливість отримати психологічні консультації коштом громадської організації “ХЖО Сфера”.

Раніше ZMINA писала, що на початку березня 2022 року під уламками Харківської ОДА загинула волонтерка штабу національної оборони Харківщини, студентка-юристка Ельвіра Щемур. Як повідомили на сторінці ХарківПрайду, Ельвіра була волонтеркою на трьох маршах ХарківПрайду та трьох маршах Жіночої солідарності, а також брала участь в інших правозахисних акціях.

Ельвіра Щемур

Нагадаємо, що минулого року, попри постійні періодичні обстріли Харківщини з боку Росії, активісти також провели низку подій ХарківПрайду, але для безпеки учасників фінальну ходу вирішили провести в метро, адже саме в метро тисячі людей знайшли прихисток під час найтемніших для міста днів війни.

Після заходу двоє молодиків напали на фотографа Віктора Височина, коли той повертався з маршу ХарківПрайду.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter