Нестора Шуфрича позбавили посади голови парламентського Комітету з питань свободи слова

Дата: 20 Вересня 2023
A+ A- Підписатися

Народні депутати позбавили Нестора Шуфрича посади голови Комітету Верховної Ради (ВР) з питань свободи слова; обов’язки очільника комітету тимчасово виконуватиме нардеп Євген Брагар.

Про це 20 серпня повідомив “Детектор медіа” з посиланням на інформацію народної депутатки Ірини Геращенко.

Нестор Шуфрич. Фото: Андрій Гудзенко / LIGA.net

Спочатку Комітет ВР з питань Регламенту підтримав відповідну постанову про відставку Шуфрича, який нині перебуває в СІЗО за звинуваченням у державній зраді.

Згодом це питання було винесено на голосування до парламентської зали. За постанову щодо відкликання Шуфрича проголосували 258 депутатів. За словами Геращенко, проти його звільнення проголосували лише члени колишньої фракції забороненої ОПЗЖ.

Водночас Шуфрича залишили членом комітету, оскільки для його існування потрібні щонайменше троє нардепів. Крім керівника комітету до його складу входять ще Євген Брагар і Сергій Швець.

Нагадаємо, що ввечері 15 вересня Печерський райсуд Києва обрав нардепу, нині ексголові Комітету з питань свободи слова Нестору Шуфричу запобіжний захід у вигляді тримання під вартою строком на 60 діб (до 13 листопада) без права внесення застави. Підозрюваний заявив, що оскаржуватиме запобіжний захід.

Перед цим того ж дня Служба безпеки України провела обшуки вдома в Шуфрича в селі Козин на Київщині, під час яких знайшли низку медалей, колекцію кітелів і десяток радянських нагород.

За даними розслідування, Шуфрич тісно співпрацював і виконував завдання колишнього секретаря Ради національної безпеки і оборони Володимира Сівковича – агента ФСБ, який утік до Москви 2014 року та створив мережу для підривної діяльності проти України.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter