Міндовкілля просить українців не палити сухостій

Дата: 19 Березня 2022
A+ A- Підписатися

Міністерство захисту довкілля та природних ресурсів просить українців не палити сухостій.

Про це повідомив виконувач обов’язків міністра Руслан Стрілець.

Підпали сухоцвіту небезпечні тим, що пожежі можуть вийти з-під контролю, а продукти горіння є шкідливими для здоров’я. Чиновник додав, що паління додає роботи героям-рятувальникам ДСНС.

За словами Стрільця, замість того, щоб рятувати людські життя, розміновувати території та розбирати завали після бомбардувань, рятувальники змушені ліквідовувати підпали сухостою.

У Міндовкіллі нагадали, що за це правопорушення передбачена відповідальність. Для громадян – штраф від 340 до 1 360 гривень, а для посадових осіб – від 850 до 1 700 гривень.

Нагадаємо, Генеральний штаб Збройних сил України створив новий бот, за допомогою якого кожен може передати інформацію про місце розташування російських військових. Повідомити також можна через сайт bachu.info. Українців просять видаляти ці чати після того, як вони повідомили ЗСУ та СБУ про переміщення ворожої техніки. Окупаційні військові активно оглядають мобільні телефони цивільних і можуть вбити через такі чати. 

Також міністр оборони Олексій Резніков закликав громадян вести партизанську боротьбу і спалювати тилові колони забезпечення з продовольством і боєприпасами на тимчасово окупованих російськими військами територіях. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter