“Не хочуть допустити до розслідування смерті Шишова”: Родіон Батулін прокоментував заборону на в’їзд в Україну

Дата: 05 Серпня 2021
A+ A- Підписатися

Заступник голови громадської організації “Білоруський дім в Україні” (БДУ), громадянин Латвії Родіон Батулін вважає, що СБУ заборонило йому в’їзд в Україну на три роки через небажання допустити до розслідування обставин смерті голови ГО Віталія Шишова.

Про це він заявив у телеграм-каналі БДУ. 

Джерело: телеграм-канал БДУ

“Сьогодні мені заборонили в’їзд на територію України на три роки. З формулюванням “становить небезпеку державності України”. Люди, які мене знають особисто, можуть підтвердити, що я не тільки словами, а й ділом підтримував територіальну цілісність, свободу й незалежність України”, – сказав він. 

Батулін вважає, що справжня мета заборони – не допустити його до розслідування смерті Шишова.

“Я переконаний, що причина мого нев’їзду – це спроба не допустити мене до моніторингу розслідування, до оприлюднення фактів того, що це не самогубство. Цю версію намагаються пролобіювати. Не вірте, це не самогубство. Віталій не страждав на суїцидальні нахили. Він не збирався розбити собі голову об пень, ламаючи ніс, потім ставати на нього й вішатись десь на дереві, зійшовши з маршруту своєї щоденної пробіжки”, – сказав він.

У телеграм-каналі БДУ назвали дії СБУ “відверто ворожими до Білоруського дому в Україні”.

Нагадаємо, що київські поліцейські знайшли тіло Шишова у парку неподалік від його дому. Чоловік, як розповіли його колеги, зник, коли вийшов на ранкову пробіжку 2 серпня. Правоохоронці розпочали кримінальне провадження за статтею “Умисне вбивство”, але перевіряють всі версії, зокрема про вбивство, замасковане під самогубство.  

Організація “Білоруський дім в Україні”, яку очолював Шишов, допомагає білорусам, які втекли від режиму Олександра Лукашенка, з працевлаштуванням, пошуком житла та легалізацією. Водночас її пов’язують з ультраправим діячем Сергієм Коротких (відомим також як “Боцман” та “Малюта”), який навчався в школі білоруського КДБ, воював у Чечні та був близьким соратником російського неонациста Максима Марцинкевича (“Тесака”). 

Батуліна ЗМІ називають одним з соратників Коротких. 4 серпня йому заборонили в’їзд в Україну на три роки.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter