Наводив російські ракети по Рівному: СБУ затримала чоловіка за співпрацю з окупантами

Дата: 24 Жовтня 2022
A+ A- Підписатися

Правоохоронці затримали в Рівному чоловіка, який передавав окупантам інформацію про місця дислокації та переміщення підрозділів Сил оборони в області й наводив ворожі ракети по місту.

Про це повідомляє Служба безпеки України. 

Також він збирав дані про розташування об’єктів критичної інфраструктури в обласному центрі й закликав РФ завдати ракетного удару по місту.

Чоловіка затримали під час спроби чергового передання розвідданих до РФ. 

За даними слідства, затриманим є місцевий житель, який після початку повномасштабного вторгнення створив власний телеграм-канал, де оприлюднював дописи на підтримку загарбників та виправдовував їхні злочини.

Як повідомили в СБУ, свої проросійські погляди чоловік неодноразово висловлював серед оточення. У такий спосіб він намагався знайти “однодумців” для проведення підривної діяльності проти України.

Для збору інформації підозрюваний проводив візуальне спостереження за об’єктами, а потім передавав їхні координати через указаний телеграм-канал окупантам.

Під час обшуків за місцем проживання затриманого правоохоронці виявили мобільний телефон з доказами “зашифрованого” листування. Також у нього вилучили незареєстровані боєприпаси до вогнепальної зброї.

Наразі його взяли під варту та повідомили про підозру за ч. 2 ст. 114-2 (поширення інформації про переміщення, рух або розташування ЗСУ чи інших збройних формувань України), ч. 1 ст. 263 (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) та ч. 3 ст. 436-2 (виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії Російської Федерації проти України, глорифікація її учасників) Кримінального кодексу України.

Нагадаємо, що Київська обласна прокуратура повідомила про підозру мешканцю Бучі за фактом колабораційної діяльності (ч. 7 ст. 111-1 КК України). Чоловік мав проросійські погляди та під час окупації міста добровільно погодився на співпрацю з військовослужбовцями РФ. Разом з окупантами він шукав у будинку місцевих жителів та господарських спорудах військовослужбовців ЗСУ та певну символіку.
Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter