СБУ підозрює чоловіка, який разом з окупантами проводив незаконні обшуки в цивільних мешканців Бучі

Дата: 19 Жовтня 2022
A+ A- Підписатися

Київська обласна прокуратура повідомила про підозру мешканцю Бучі за фактом колабораційної діяльності (ч. 7 ст. 111-1 КК України). Озброєний чоловік разом з окупантами проводив обшуки в цивільних. 

Про це повідомили в Службі безпеки України.

Фото: Службі безпеки України

За даними слідства, підозрюваний мав проросійські погляди та під час окупації міста Буча, добровільно погодився на співпрацю з військовослужбовцями РФ.

“Він одягнув військову форму окупантів, отримав від них зброю та на ворожому БТРі разом з невстановленими військовослужбовцями країни-агресора приїхав до одного з домоволодінь”, – йдеться в повідомленні. 

Вони зайшли до будинку, у якому на той час перебували жінка та чоловік. Озброєний підозрюваний шукав у будинку та господарських спорудах військовослужбовців ЗСУ та певну символіку.

Наразі підозрюваному обрали запобіжний захід – тримання під вартою.

У СБУ нагадали, що, відповідно до ст. 62 Конституції України, особа вважається невинуватою в скоєнні злочину і до неї не може бути застосоване кримінальне покарання, доки її провину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Нагадаємо, псевдокерівнику “райавтодору” на Харківщині повідомили про підозру в співпраці з окупантами. Так, у Шевченковому чоловік облаштував дві зупинки автотранспорту, які надалі були перефарбовані в кольори прапора РФ. Крім того, підозрюваний надавав російським військовим техніку громади та ремонтував дороги для “комфорту” окупантів.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter