Наводив російські ракети на Миколаїв: есбівці повідомили про чергову підозру Юрію Подоляці

Дата: 15 Вересня 2023
A+ A- Підписатися

Правоохоронці повідомили про підозру проросійському блогеру-мільйоннику та пропагандисту Юрію Подоляці. Есбівці встановили факт його причетності до коригування російських ракетних ударів по Миколаєву на початку повномасштабного вторгнення РФ.

Про це повідомляє Служба безпеки України.

Раніше СБУ задокументувала участь Подоляки в проведенні інформаційно-психологічних операцій проти України на замовлення російських спецслужб.

Зʼясувалося, що він причетний до коригування ракетних ударів агресора по Миколаєву. Для наведення ворожої зброї на місто, на початку повномасштабної війни, блогер отримував розвіддані від свого інформатора – ексочільника Миколаївської окружної прокуратури, який відбуває довічне ув’язнення за державну зраду.

Найбільше окупантів цікавили локації Сил оборони та наслідки ворожих “прильотів” на території міста. Одержані відомості Подоляка переправляв своїм “кураторам” з російських спецслужб. 

Також експрокурор повідомляв дані про російських військовополонених та інформацію про добові паролі на українських блокпостах.

За даними слідства, Подоляка комунікував зі своїм інформатором через телеграм-канал.

Слідчі додатково повідомили блогеру про підозру за ч. 2 ст. 111 Кримінального кодексу України (державна зрада, вчинена в умовах воєнного стану). Раніше співробітники СБУ вже повідомляли йому про підозру за п’ятьма статтями Кримінального кодексу України.

Оскільки пропагандист переховується від правосуддя на території РФ, тривають комплексні заходи для притягнення його до відповідальності.

Нагадаємо, що у червні 2023 року проросійський блогер-пропагандист Юрій Подоляка, президент-втікач Віктор Янукович, його син Олександр, а також два десятки інших колаборантів потрапили під дію нових канадських санкцій.

До переліку також потрапили так звані міністр культури окупованої Херсонської області Олександр Кузьменко, перший заступник міністра інформації терористичного угруповання “ДНР” Данило Безсонов й міністр освіти Криму Валентина Лаврик, російські пропагандисти Ігор Друзь, Костянтин Кнурик та інші.

Водночас Канада запровадила санкції проти 17 “новостворених установ на території окупованих Росією регіонів України”. Перелік включає, зокрема, так звані міністерства освіти й культури, створені окупантами на захоплених територіях, а також добровольчі угруповання, які воюють на боці Росії.

Серед останніх, зокрема, “Об’єднання добровольців Донбасу”, ПВК “Конвой”, пропагандистський ресурс NewsUa.ru та MediaGroup NewsFront, окуповані херсонські, мелітопольські та маріупольські музеї, благодійний фонд “Добровольці Донбасу” та інші.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter