Навчальний рік розпочнеться у звичайному режимі

Дата: 26 Серпня 2021
A+ A- Підписатися

Навчальний рік в Україні почнеться 1 вересня у звичайному режимі. 

Про це під час засідання уряду повідомив прем’єр-міністр Денис Шмигаль

За словами Шмигаля, зараз Україна перебуває на зеленому рівні протиепідемічної безпеки, що дозволяє роботу навчальних закладів.

“Старт нового навчального року. Він розпочнеться вчасно, тобто з 1 вересня і буде проходити у звичайному режимі. Навчання повинне проходити з дотриманням простих епідемічних правил. Школи підготовлені й мають все для цього необхідне”, – зазначив прем’єр.

Шмигаль закликав освітян вакцинуватися проти коронавірусу, щоб продовжувати навчання у звичайному режимі. Відповідно до Дорожньої карти вакцинації, працівники сфери освіти є пріоритетною групою захисту. У Міносвіти вже заявляли, що в разі оголошення в областях жовтої та помаранчевої карантинної зони в очній формі працюватимуть лише ті школи, де кількість вакцинованих учителів перевищує 80%.

За даними МОН, станом на 15 серпня лише 42% працівників шкіл щепилися проти ковіду. Найбільше таких налічили в Київській області – приблизно 60%.

Минулого року в Україні через пандемію почала роботу “Всеукраїнська школа онлайн”. Уроки для школярів спочатку транслювали телеканали та ютуб-канал Міністерства освіти і науки, а згодом платформа перейшла на окремий сайт і тепер має застосунок.

Загалом після закриття шкіл на карантин у світі 463 мільйони дітей не змогли отримати доступу до дистанційного навчання, попри те що освіта є одним з основних прав людини, що закріплено в статті 26 Загальної декларації прав людини. Дослідження Світового банку й Організації економічного співробітництва та розвитку свідчать, що рівень освіти людини прямо впливає на її доходи та зайнятість у майбутньому, а також на тривалість життя та соціальну залученість

Фотографія обкладинки: kyivpost.com

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter