Для “Всеукраїнської школи онлайн” створили мобільний застосунок

Дата: 20 Травня 2021
A+ A- Підписатися

Для платформи “Всеукраїнська школа онлайн” створили мобільний додаток.

Про це повідомили в Міністерстві освіти і науки. 

“Всеукраїнська школа онлайн” почала свою роботу минулого року через пандемію коронавірусу. Спочатку уроки для українських школярів транслювали телеканали та ютуб-канал Міністерства освіти і науки, а згодом платформа перейшла на окремий сайт

ВШО містить відеоуроки, тести та матеріали для самостійної роботи з майже двох десятків основних предметів і Українська література, українська мова, біологія, біологія та екологія, географія, всесвітня історія, історія України, математика, алгебра, алгебра і початки аналізу, геометрія, мистецтво, основи правознавства, природознавство, фізика, хімія, англійська мова та зарубіжна література.. Як розповіли в міністерстві, над розробленням застосунку для платформи працювала громадська спілка “Освіторія”.

“Створення мобільного застосунку для “Всеукраїнської школи онлайн” – одне з наших стратегічних завдань на цей рік із розвитку та модернізації платформи. Навчання в смартфоні та урок за одним кліком уже не фантастика. Це наша нова реальність. Ми сподіваємося, що користувачі оцінять новий функціонал і застосовуватимуть його в повсякденному навчанні, одночасно підвищуючи рівень своєї цифрової компетентності”, – зазначив заступник міністра освіти і науки з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації Артур Селецький.  

Наразі застосунок доступний для операційної системи Android, яку, за даними МОН, мають понад 80% користувачів платформи. Додаток уже можна завантажити з Play Market від Google та AppGallery від Huawei. У міністерстві обіцяють, що найближчим часом застосунок вийде і для користувачів iOS.

Окрім цього, мобільні оператори lifecell, Vodafone та Kyivstar дозволять користувачам безоплатно використовувати мобільний інтернет під час роботи з додатком або вебверсією сайту. 

Нагадаємо, освіта є одним з основних прав людини, що закріплено в статті 26 Загальної декларації прав людини. Гарантують його також стаття 53 Конституції України та Закон України “Про освіту”. Згідно з дослідженнями Світового банку й Організації економічного співробітництва та розвитку, рівень освіти людини прямо впливає на її доходи та зайнятість у майбутньому, а також на тривалість життя та соціальну залученість

Після закриття шкіл на карантин 463 мільйони дітей у світі не змогли отримати доступ до дистанційного навчання.

Фотографія обкладинки: np.pl.ua

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter